Článek
Postup
01.
Začněte přípravou vývaru. Kuřecí řízek, hřbety a koření zalijte asi 1,2 litru studené vody a přiveďte k varu. Plotnu stáhněte na minimum a nechte asi hodinu jen zlehka probublávat.
02.
Hotový vývar sceďte a maso oberte a rozeberte na malé kousky. Pokud si nejste jistí, podívejte se na 7 fíglů pro dokonalý vývar.
03.
Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na troše oleje v polévkovém hrnci. Přidejte nadrobno pokrájenou mrkev a celer a zlehka smažte, až cibule zesklovatí.
04.
Přidejte utřený česnek, tymián, rozmarýn, nastrouhaný zázvor a kurkumu, zlehka promíchejte a nechte rozvonět. Zalijte scezeným vývarem.
05.
Do polévky vložte obrané maso a perlový kuskus (jedná se vzhledem o velmi podobnou těstovinu, jako je tarhoňa, můžete ji také použít) a asi 15 minut povařte doměkka. Tymián a rozmarýn před podáváním odstraňte.
06.
Na závěr do polévky vložte mražený hrášek a nechte asi tři minuty odstát. Podle chuti můžete ještě osolit či opepřit.
Kuře a kuskus jsou oblíbená dvojka. Dejte si kuskus s kuřecím masem a sušenými rajčaty nebo si rovnou usmažte řízečky obalené v kuskusu.