Hlavní obsah
2,9
(290)
Foto: Klatovské kuře

Foto: Klatovské kuře

Když je venku kolem třiceti stupňů, většinou člověk ani nemá hlad. Jíst ale musí! Proto jsme vybrali recept, který máte hotový hned, zasytí vás a přitom vám po něm nebude ještě dvě hodiny těžko. Vyzkoušejte kuřecí řízečky v kuskusu.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 160 g kuskusu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 lžíce celého římského kmínu
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 lžíce čerstvého koriandru
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 400 g kuřecích řízků
  • 2 ks vejce
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 50 g listového špenátu
Článek

Postup

01.

V míse promíchejte spařený kuskus, papriku, římský kmín, citronovou kůru, nahrubo nasekaný koriandr, sůl a pepř.

02.

Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného rozšlehejte vejce.

03.

Kuřecí řízky rozdělené na malé medailonky obalte nejdříve v mouce, potom ve vajíčku, pak v kuskusové směsi. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje. Na středním plameni smažte řízečky 2 až 3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte je a nechte okapat na papírové utěrce.

Tip: Řízečky pokládejte na listový salát, lůžko ze špenátu nebo zelených fazolek.

Podívejte se na další rychlovky s kuskusem.

Reklama

Související témata:

Načítám