Článek
Postup
01.
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu.
02.
Oloupaný česnek jemně nasekejte a orestujte ho na oleji scezeném z ančoviček (i když je třeba nemáte rádi, použijte je, tady slouží spíše jako koření). Přidejte na kousky nakrájené ančovičky, pokrájené kapary a nožem rozdrcený pepř a restujte, dokud se ryba nezačne rozpadat.
03.
Mezitím přidejte nakrájená oloupaná cherry rajčátka, pokud máte radši rajčatovější chuť, použijte plechovku krájených rajčat. Vše podlijte trochou bílého vína a nechte asi 5 minut podusit.
04.
Mezitím slijte uvařené těstoviny a nakrájejte olivy na poloviny.
05.
Do hotové omáčky vmíchejte olivy a nahrubo nasekanou petržel, podle potřeby osolte a promíchejte ji s těstovinami. Můžete podávat posypané parmezánem!
Jste milovníkem těstovin a rajčat? Pak si rozhodně zapečte penne s masem a rajčaty.