Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Eduard Karkan, isifa

Foto: Eduard Karkan, isifa

Příprava paštiky není nic složitého. A díky téhle se vám budou sbíhat sliny!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 500 g vepřového masa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 2 ks vejce
  • 50 g slaniny
  • 100 g housky
  • 3 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 1 ks žloutků
Článek

Postup

01.

Libové upečené nebo udušené vepřové maso umeleme na masovém strojku a osolíme. Pak do něho zamícháme na kostičky nakrájenou slaninu, citronou kůru a šťávu, celá vejce, v bílém víně nebo ve vodě namočenou housku a mletý bílý pepř. Hmotu vypracujeme na pomoučeném prkénku, uděláme malé válečky.

02.

Z másla, hladké mouky, žloutku, soli a citronové šťávy vypracujeme těsto, které, necháme 15 minut stranou.

03.

Válečky z masa zabalíme do čtverečků nakrájených z máslového těsta. Takto upravené válečky složíme na suchý plech, potřeme vajíčkem a upečeme v horké troubě. Pak je složíme na mísu a ozdobíme dušenou brukví, špenátem apod.

Související témata:

Načítám