Článek
Postup
01.
Papriky rozřízněte na poloviny a zbavte je semínek. Plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 °C.
02.
Do mísy dejte brynzu, přidejte žloutek, prolisovaný česnek a lístky tymiánu. Podle chuti směs osolte a opepřete a důkladně promíchejte.
03.
Ochucenou brynzovou směsí naplňte papriky, náplň uhlaďte. Pak je vyskládejte na plech a vložte do trouby. Pečte přibližně 20 minut.
04.
Pečené plněné papriky chutnají nejlépe ještě teplé, s plátky dokřupava opečeného pečiva a zeleninovým salátem.
Tip: Nemáte rádi brynzu? Směle ji nahraďte třeba lučinou nebo ricottou.
Anebo tento ovčí sýr milujete? Skvělé je krupoto s pórkem a brynzou anebo palačinky na slano s brynzou. A jestli rádi zkoušíte netradiční pochoutky, určitě ochutnejte batátové škubánky s brynzou.