Článek
Postup
01.
Do velkého hrnce vlijte asi 4 litry studené vody, přidejte omyté kuřecí maso i s kůží a přiveďte k varu. Posbírejte pěnu, ztlumte plamen a pomalu vařte přibližně 45 až 50 minut. (K masu můžete přidat i kuřecí nebo krůtí žaludky, kachní kosti nebo pár drůbežích křídel. V tomhle případě nic nezkazíte ani bujonovou kostkou). Sušené houby namočte do vařící vody a nechte stát alespoň 30 minut.
02.
Zatímco se vaří maso, nakrájejte všechnu zeleninu a žampiony na opravdu drobné kostičky (použijte jednu velkou nebo dvě menší mrkve a asi polovinu větší červené papriky). Namočené houby sceďte a také je nakrájejte na malé kousky.
03.
Asi po 50 minutách vylovte maso, do vývaru přisypte pokrájenou zeleninu a ochuťte – přidejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a chilli pastu, zamíchejte, ochutnejte a dosolte. Z masa odstraňte kůži, oberte ho od kostí a rozdělte na tenká vlákna. Čisté maso vraťte do polévky. Vařte asi 20 minut, až zelenina změkne, ale je pořád mírně křupavá.
04.
V malé misce rozmíchejte v opravdu studené vodě škrob. Za stálého míchání vlijte do vroucí polévky a povařte asi 10 minut.
05.
Na závěr dobře rozmíchejte v misce vejce a tenkým pramínkem vlijte do vařící polévky (v polévce se musí tvořit bublinky – díky nim se z vajíčka vytvoří správné „obláčky“).
06.
Polévku podávejte horkou, posypanou zelenou natí.
Tip: Spolu se zeleninou přidejte do polévky na kostky nakrájené tofu.
Chutnají vám pikantní polévky v čínských a vietnamských restauracích?