Článek
Postup
01.
Máslo a čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte zchladnout. Hrušky oloupejte, rozpulte, malou lžičkou odstraňte jádřince a lehce zastříkněte citronovou šťávou.
02.
Připravte si karamel. Máslo rozpusťte v pánvi, přisypejte cukr a za občasného míchání nechte zkaramelizovat. Karamel vlijte rovnoměrně na dno formy a vyskládejte na něj hrušky řeznou stranou dolů.
PODZIMNÍ PEČENÍ JE PLNÉ BAREV I CHUTÍ
03.
Mouku se špetkou soli, jedlou sodou a kakaem prosejte do mísy. Přidejte mletý mák a promíchejte. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přilijte zchladlé máslo s čokoládou a nakonec mléko. Obě směsi důkladně smíchejte.
04.
Hotové těsto nalijte na hrušky a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut, dokud nezůstane špejle suchá. Po upečení nechte koláč před obrácením odpočinout a zchladnout. Pak jej vyklopte na připravený podnos a nechte se unášet jeho skvělou šťavnatou chutí.
Podle videonávodu můžete vyzkoušet také obrácený pomerančový koláč!