Článek
Postup
01.
Tradičně se tento dezert připravuje spíše do velké mísy, ze které se jednoduše nabírá naběračkou, ale použít můžete i dortovou formu: tu vyložte potravinovou folií.
02.
Kompot (hodí se domácí broskvový nebo mandarinkový) sceďte, sirup uchovejte a ovoce pokrájejte na kousky. Na dno vyskládejte polovinu piškotů, pokapejte trochou sirupu z kompotu a rumu, přidat můžete i trošku výraznějšího (např. rybízového) džemu, a obložte polovinou pokrájeného ovoce.
03.
Pudink uvařte z prášku, mléka a cukru podle návodu na obalu. Použít můžete jak vanilkový, tak čokoládový. Polovinu ho nalijte přes první vrstvu, obložte zbytkem piškotů, opět pokapejte sirupem, rumem a marmeládou, vyskládejte zbylé ovoce a rychle navrstvěte druhou polovinu pudinku.
04.
Nechte alespoň 3 hodiny, nebo ještě lépe do druhého dne, zatuhnout v chladu, poté vyklopte a podávejte. Můžete ozdobit ušlehanou smetanou.
A verdikt? S touto chutí jsme se vrátili zpátky do dětství na chatu k babičce a můžeme jedině doporučit! Snad jen toho rumu bývalo více... Pro dokreslení atmosféry připravte celé retro menu: na předkrm šunkové rolky s křenem a jako hlavní chod klasickou cibulovou omáčku hnědku.
Jaký dezert vám připomíná dětství? Máte vzpomínky na poctivky typu kynuté buchty a koláče, nebo u vás frčely spíše rychlé nepečené dezerty?