Článek
Postup
01.
Červené i bílé suché fazole namočte přes noc do vody a poté uvařte každé zvlášť doměkka.
02.
V hrnci osmažte na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte svázané bylinky, aby šly později snadno vyndat. Dále přidejte nakrájenou malou bulvu celeru, mrkev, pórek, zelí, řapíkatý celer, brambory a nakonec rajčatový koncentrát a rajčata z konzervy. Vše osmahněte, zalijte vývarem a přiveďte k varu.
03.
Do polévky vložte těstoviny a překrájené zelené fazolky a vařte, dokud nejsou těstoviny měkké. Pak přidejte nakrájenou cuketu, dochuťte solí a pepřem a polévku ještě chvíli povařte.
04.
Udělejte si pesto: rozmixujte listy bazalky s olivovým olejem, piniovými oříšky a parmazánem.
05.
Úplně nakonec vyjměte bylinky, do polévky přidejte syrová rajčata nakrájená na kostičky, ochutnejte a případně dochuťte. Minestrone podávejte posypané strouhaným parmazánem, ozdobené pestem a zakápnuté olivovým olejem.
Jste zvědaví, jak Marek Fichtner vaří minestrone? Podívejte se na video.
Můžete se také mrknout, jak připravuje portorické kuře s rýží nebo kukuřičný chowder s kuřetem a chorizem.