Hlavní obsah
3,2
(371)
Foto: Mona Martinů

Pustíte se do fešáka i vy?Foto: Mona Martinů

Už jste někdy zkoušeli, jak chutná takový fešák? Ne? Tak ode dneška máte příležitost! Jmenuje se tak totiž jedna moc dobrá buchta na plech, která voní po citronech, tvarohu a jemném kakau. A hotová je navíc za chvilku!

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Tmavé těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 180 g cukru krystal
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 ks vejce
  • 180 ml mléka
  • 130 ml oleje
  • 1 ks citronové kůry
Světlé těsto
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 ks vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 180 g cukru moučka
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 200 ml mléka
Článek

Postup

01.

Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře ručním šlehačem promíchejte, a až nakonec lehce metličkou vmíchejte mouku.

Foto: Mona Martinů

Citron buchtu krásně ovoníFoto: Mona Martinů

02.

Teď ta tvarohová část: Opět vyšlehejte vajíčka s cukrem (tentokrát moučkovým), přidejte vanilkový cukr, pudinkový prášek, mléko a nakonec i měkký tvaroh. Dobře promíchejte, ideálně opět ručním šlehačem, a může se lít na plech!

03.

Ten vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou. Na plech nalijte zhruba tři čtvrtiny tmavého těsta (bokem si nechte jen trošku) a stěrkou těsto rozprostřete. Nebojte se, že ho je málo – ono pěkně nabude! Tmavou vrstvu zalijte tvarohovou hmotou. Tu pak už jen pomocí metličky lehce pocákejte zbytkem tmavého těsta.

Foto: Mona Martinů

Těsto rozprostřete po celém plechuFoto: Mona Martinů

04.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 35 minut. A pak si už jen pochutnávejte...

Tip: Když vylijete na plech nejdřív úplně všechno tmavé těsto, můžete na něj nalít následně to světlé v proužcích do tvaru mřížky. Pečením vyskočí kakaová hmota kolem tvarohové do tvaru velmi efektních polštářků!

Související témata:

Načítám