Článek
Postup
01.
Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře ručním šlehačem promíchejte, a až nakonec lehce metličkou vmíchejte mouku.

Citron buchtu krásně ovoníFoto: Mona Martinů
02.
Teď ta tvarohová část: Opět vyšlehejte vajíčka s cukrem (tentokrát moučkovým), přidejte vanilkový cukr, pudinkový prášek, mléko a nakonec i měkký tvaroh. Dobře promíchejte, ideálně opět ručním šlehačem, a může se lít na plech!
03.
Ten vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou. Na plech nalijte zhruba tři čtvrtiny tmavého těsta (bokem si nechte jen trošku) a stěrkou těsto rozprostřete. Nebojte se, že ho je málo – ono pěkně nabude! Tmavou vrstvu zalijte tvarohovou hmotou. Tu pak už jen pomocí metličky lehce pocákejte zbytkem tmavého těsta.

Těsto rozprostřete po celém plechuFoto: Mona Martinů
04.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 35 minut. A pak si už jen pochutnávejte...
Tip: Když vylijete na plech nejdřív úplně všechno tmavé těsto, můžete na něj nalít následně to světlé v proužcích do tvaru mřížky. Pečením vyskočí kakaová hmota kolem tvarohové do tvaru velmi efektních polštářků!