Článek
Postup
01.
Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře ručním šlehačem promíchejte, a až nakonec lehce metličkou vmíchejte mouku.
02.
Teď ta tvarohová část: Opět vyšlehejte vajíčka s cukrem (tentokrát moučkovým), přidejte vanilkový cukr, pudinkový prášek, mléko a nakonec i měkký tvaroh. Dobře promíchejte, ideálně opět ručním šlehačem, a může se lít na plech!
03.
Ten vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou. Na plech nalijte zhruba tři čtvrtiny tmavého těsta (bokem si nechte jen trošku) a stěrkou těsto rozprostřete. Nebojte se, že ho je málo – ono pěkně nabude! Tmavou vrstvu zalijte tvarohovou hmotou. Tu pak už jen pomocí metličky lehce pocákejte zbytkem tmavého těsta.
04.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 35 minut. A pak si už jen pochutnávejte...
Tip: Když vylijete na plech nejdřív úplně všechno tmavé těsto, můžete na něj nalít následně to světlé v proužcích do tvaru mřížky. Pečením vyskočí kakaová hmota kolem tvarohové do tvaru velmi efektních polštářků!