Hlavní obsah
Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Jednoduchý, velmi rychlý a snadný je tenhle tvarohový koláč s meruňkami, který zvládne i začátečník. Ovšem chuť – ta je jako od profesionála, tak ho rozhodně vyzkoušejte!

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 kg polotučného tvarohu
    7
  • 200 g másla
    7
  • 4 ks vejce
    3
  • 5 lžic mléka
    7
  • 80 g cukru krupice
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 10 lžic polohrubé mouky
    1
  • 200 g meruněk
  • 1 lžíce moučkového cukru na posypání
    1
  • 2 lžíce mouky na vysypání
    1
  • 1 lžíce tuku na vymazání
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Meruněk se urodilo po mnoha letech dost, a i když platí, že nejlepší jsou čerstvé, jistě jich zbyde dost i na koláč. Zvlášť, když jde o jednoduchou, rychle hotovou buchtu na plech, která je vláčná a velmi dobrá.

Postup

01.

Rozehřáté máslo utřete s tvarohem, přidejte vejce, mléko, cukr a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Všechny suroviny důkladně promíchejte, až vznikne hladké těsto.

02.

Hotové těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a poklaďte meruňkami (čerstvými nebo kompotovanými). Vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 35 minut. Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem.

Načítám