Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte omáčku. V misce smíchejte sojovou omáčku, rýžový ocet, přidejte cukr, kukuřičný škrob a nakonec studenou vodu. Ruční metlou vše rozmíchejte a dejte zatím stranou.
02.
Nyní si kuřecí prsa rozkrájejte na malé kousky a lehce je osolte. Následně připravte těstíčko. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, kukuřičný škrob, trošku prášku do pečiva, vaječný bílek, lžíci oleje, špetku soli a nakonec studenou vodu. Rovněž těstíčko vymíchejte ruční metlou.
03.
V tlustostěnném hrnci na 2 lžících oleje krátce osmahněte nasekaný stroužek česneku, zalijte ho připravenou směsí z kroku 1 a vše provařte, vznikne lepkavá omáčka.
04.
Do woku nebo větší pánve nalijte slunečnicový olej, aby byly kousky kuřete téměř zcela ponořené. Maso přendejte do těstíčka, kousky se jím obalí, a následně je dejte smažit do rozpáleného oleje. Při smažení se k sobě jednotlivé kousky trochu přilepí, ale snadno je od sebe oddělíte vidličkou. Maso smažte z obou stran dozlatova.
05.
Zlaté usmažené kousky přendejte do hotové omáčky, aby se jí ze všech stran obalily. Podávejte je s rýží posypané sezamovými semínky a nasekanou zelenou částí jarní cibulky.
Patříte k milovníkům cizích kuchyní? Pak vyzkoušejte také portorické kuře s rýží nebo vepřové výpečky po mexicku.