Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nenápadné bulvy celeru skýtají hned několik výhod: i v zimě si díky němu můžete dát čerstvou českou zeleninu, je plný vitaminů, moc nestojí a ještě se proslýchá, že působí jako afrodiziakum! Zkuste kuřecí stir-fry!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecího masa
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 1 lžička koření pěti vůní
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1/3 bulvy celeru
    9
  • 1/4 hlávky červeného zelí
  • 1 ks červené papriky
  • 100 ml bílého polosladkého vína
    12
  • 3 lžíce sójové omáčky
    6
  • 1 hrst arašídů
    5
  • 2 ks jarní cibulky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte proti vláknům na proužky, smíchejte s vajíčkem, nasekaným zázvorem, lžičkou koření pěti vůní a lžičkou škrobu.

02.

Na pánvi zahřejte dvě lžíce oleje, maso na něm zprudka ze všech stran opečte a odložte stranou. Do pánve přidejte trošku oleje a nechte na něm zesklovatět proužky cibule.

03.

Přidejte kousky celeru, nasekané zelí a po chvíli i papriku. Asi 10 minut opékejte, a až zelenina změkne, do pánve vraťte maso. Zalejte zálivkou z vína, lžíce škrobu a sójové omáčky, promíchejte s buráky a ještě dvě minutky za stálého míchání prohřívejte. Posypejte nasekanou jarní cibulkou a podávejte nejlépe s rýží.

Tip: Ze zbytku celeru připravte falešnou humrovku neboli celerovou remuládu.

Související témata:

Načítám