Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte proti vláknům na proužky, smíchejte s vajíčkem, nasekaným zázvorem, lžičkou koření pěti vůní a lžičkou škrobu.
02.
Na pánvi zahřejte dvě lžíce oleje, maso na něm zprudka ze všech stran opečte a odložte stranou. Do pánve přidejte trošku oleje a nechte na něm zesklovatět proužky cibule.
03.
Přidejte kousky celeru, nasekané zelí a po chvíli i papriku. Asi 10 minut opékejte, a až zelenina změkne, do pánve vraťte maso. Zalejte zálivkou z vína, lžíce škrobu a sójové omáčky, promíchejte s buráky a ještě dvě minutky za stálého míchání prohřívejte. Posypejte nasekanou jarní cibulkou a podávejte nejlépe s rýží.
Tip: Ze zbytku celeru připravte falešnou humrovku neboli celerovou remuládu.