Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nadrobno a dejte ji do hrnce, ve kterém jste nechali rozehřát sádlo. Opečte ji, přidejte mleté papriky a promíchejte. Přidejte naporcované kuře, osolte, opepřete, zalejte vodou, přiklopte a duste téměř doměkka. Pak přidejte do hrnce nakrájené papriky, rajčata a dál duste, dokud se zelenina téměř nerozvaří.
02.
Mezitím připravte noky. Mouku smíchejte s vejcem, solí a trochou vody. Těsto by mělo být husté asi jako na halušky. Pak ho přes síto na halušky nalejte do vroucí vody. Hned jak noky vyplavou, vyberte je děrovačkou. Perkelt podávejte s hotovými noky.
Tip: Perkelt se podává i s tradičními plackami mirakľa, které se připravují z vody, mouky a soli. Pečou se na kovovém plátu.
Vsadíme se, že jste při čtení receptu dostali chuť na halušky, vyzkoušejte ty pravé brynzové.