Článek
Postup
01.
Do mísy prosijte mouku. Přidejte cukr, citronovou kůru, změklé máslo a vejce. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. Zabalte ho do fólie a nechte asi půl hodinky uležet v chladu.
02.
Mezitím dejte do velké mísy mascarpone a prošlehejte ho s cukrem. Poté vmíchejte rozšlehaná vejce a nakonec do krému přidejte mák.
PERFEKTNÍ KŘEHKÉ KOLÁČE SE ZIMNÍMI NÁPLNĚMI
03.
Vychladlé těsto vyválejte, vyložte jím formu a části přesahující okraje seřízněte. Na dně ho na několika místech propíchněte vidličkou. Na těsto naneste krém a uhlaďte.
04.
Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 20 minut, poté teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dalších 20 minut.
Tip: Do krému můžete přidat ještě šťávu z poloviny citronu.
Osvědčilo se vám mascarpone při pečení? Vyzkoušejte křehký hruškový koláč s mascarpone anebo křehký čokoládový koláč s mascarpone a slaným karamelem.