Článek
Postup
01.
Hrnek na odměření použijte o velikosti 250 ml. Změklé máslo (250 g, nebojte se toho množství - na chuti i vůni koláče se vám to bohatě vrátí) smíchejte s cukrem, skořicí a špetkou soli. Vmíchejte vejce, mouku a kypřicí prášek a většinu směsi rukama natlačte do hlubšího pekáčku vyloženého pečicím papírem. Zhruba hrst si nechte na posypání jako drobenku.
02.
Na kostičky pokrájejte 2 velká a klidně neoloupaná jablka, další 2 nakrájejte na tenké plátky.
03.
Tvaroh prošlehejte se smetanou, pudingovými prášky, zakysanou smetanou, vejcem, cukrem a kostičky jablek. Tuto směs rozetřete na korpus, obložte plátky jablek a posypejte odloženou drobenkou.
04.
Koláč pečte asi 40 minut při 180 °C dozlatova. Nezapomeňte, že krém díky pudingu po vychladnutí ještě trochu zpevní.
Máte rádi kombinaci tvarohu a křupavé drobenky? Pak zkuste i tento univerzální křehký koláč s tvarohem!