Hlavní obsah
Foto: NaturalBox, Shutterstock.com

Foto: NaturalBox, Shutterstock.com

Jablka v našich zeměpisných šířkách touto dobou seženete velmi jednoduše. A tak si můžeme vesele ukázat recept na koláč, který si za pár korun doma upečete i vy. Je božský!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
26 cm průměr formy
  • 250 g másla
    7
  • 1 hrnek cukru
  • 3 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 500 g jablek
  • 1 lžička skořice
  • 250 g tvarohu
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 50 g cukru krupice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 170 stupňů. Z měkkého másla, cukru a polohrubé mouky vypracujte drobenku – ta bude sloužit jako těsto i na posyp. Měla by se dobře sypat a sama se dělit na menší kousky – nesmí příliš lepit, podle potřeby proto případně přidejte trochu mouky. Asi 3–4 lžíce drobenky si dejte bokem, zbytek nasypte na dno koláčové formy (tu netřeba vymazávat a vysypávat, drobenka je mastná dost), prsty ji trochu umačkejte a vytvarujte vyšší okraje.

02.

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky. Ty urovnejte do koláčové formy, posypte je zbytkem drobenky s trochou skořice a na ni naneste tvaroh smíchaný s vajíčkem a trochou cukru. Koláč vložte do trouby a pečte asi 40 minut. Než koláč začnete krájet, nechte ho úplně vychladnout, jinak se vám rozpadne.

Energetická hodnota celkem pro: 26 cm průměr formy
Energie21 044,36 kJ
Bílkoviny102,41 g
Tuky217,55 g
Sacharidy652,56 g
Sůl0,55 g
SAFA105,62 g
Vláknina27,15 g
Cukry326,24 g
Související témata:

Načítám