Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 170 stupňů. Z měkkého másla, cukru a polohrubé mouky vypracujte drobenku – ta bude sloužit jako těsto i na posyp. Měla by se dobře sypat a sama se dělit na menší kousky – nesmí příliš lepit, podle potřeby proto případně přidejte trochu mouky. Asi 3–4 lžíce drobenky si dejte bokem, zbytek nasypte na dno koláčové formy (tu netřeba vymazávat a vysypávat, drobenka je mastná dost), prsty ji trochu umačkejte a vytvarujte vyšší okraje.
02.
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky. Ty urovnejte do koláčové formy, posypte je zbytkem drobenky s trochou skořice a na ni naneste tvaroh smíchaný s vajíčkem a trochou cukru. Koláč vložte do trouby a pečte asi 40 minut. Než koláč začnete krájet, nechte ho úplně vychladnout, jinak se vám rozpadne.