Článek
Postup
01.
Troubu vyhřejte na 180 °C. Vajíčka s cukrem vyšlehejte elektrickým šlehačem do běla, přidejte mouku a špetku soli a rozetřete v tenké vrstvě do vyššího pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečte 15–20 minut dozlatova, nechte chvilku vychladnout a poté vyklopte.
02.
Želatinu namočte do trošky vody a nechte 10 minut nabobtnat.
03.
Tvaroh prošlehejte se smetanou, cukrem a vanilkou a dvě kiwi rozmixujte. Třetinu tvarohu smíchejte s rozmixovaným ovocem, želatinu zahřejte do rozpuštění a polovinu ji zašlehejte ke kiwi tvarohu, polovinu k čistému tvarohu. Piškot vraťte do pekáčku, který jste opět vyložili pečicím papírem, přelijte nejprve tvarohovou směsí a poté kiwi tvarohem. Nechte v lednici alespoň 3 hodiny zatuhnout a před podáváním ozdobte plátky zbylého kiwi.
Tip
Pro pravidelné vrstvy koláče rozpusťte nejprve jen polovinu želatiny, vmíchejte ji do tvarohové části, nechte zatuhnout, a až poté přes ni přelijte kiwi tvaroh s dalšími dvěma plátky.
Proč jíst právě kiwi se dovíte v našem dalším článku.