Článek
Postup
01.
Potřebné ingredience si připravte předem, ať se „vyladí“ na stejnou teplotu a těsto ani krém se nesrazí. Jen smetanu nechte do poslední chvíle v chladničce, aby šla dobře ušlehat.
02.
Vejce s cukrem šlehejte pět minut do pěny. K směsi prosejte mouku, kakao a skořici a vmíchejte lžíci silné černé kávy (espresa nebo i instantní).
03.
Pečicí papír potřete máslem a těsto na něj rozetřete.
04.
Pečte 8 až 15 minut při 180 °C, až je povrch suchý. Ještě horký piškot posypejte moučkovým cukrem a i s papírem srolujte. Nechte vychladnout.
05.
Mascarpone prošlehejte s cukrem, přidejte kávu, amaretto nebo jiný alkohol (tmavý rum, kávový likér) a opatrně vmíchejte smetanu ušlehanou se ztužovačem.
06.
Vychladlý korpus jemně rozbalte, stáhněte z něj papír a naplňte krémem. Krému je dost, takže vám vystačí i na potření zvenku, na druhou roládu nebo jiný moučník. Naplněnou roládu znovu srolujte a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
07.
Hotovou roládu poprašte kakaem, můžete ji ozdobit kávovými zrny. Krájejte na plátky a podávejte nejlépe s kávou.
Děláte rádi roládu? Vyzkoušejte kakaovou roládu s vanilkovým krémem, kakaovou roládu s kokosovým krémem anebo třeba kakaovou roládu s tvarohovým krémem. Záleží jen na vás!