Článek
Postup
01.
Potřebné ingredience si připravte předem, ať se „vyladí“ na stejnou teplotu a těsto ani krém se nesrazí. Jen smetanu nechte do poslední chvíle v chladničce, aby šla dobře ušlehat.

Vajíčka je dobré vyndat z lednice o něco dříve, aby měla pokojovou teplotuFoto: Greta Blumajerová
02.
Vejce s cukrem šlehejte pět minut do pěny. K směsi prosejte mouku, kakao a skořici a vmíchejte lžíci silné černé kávy (espresa nebo i instantní).

Do vyšlehaných vajec s cukrem opatrně zapracujte ostatní ingredienceFoto: Greta Blumajerová
03.
Pečicí papír potřete máslem a těsto na něj rozetřete.

Když papír pomažete máslem, na těsto se nepřilepí a nebude třeba ho rolovat s utěrkouFoto: Greta Blumajerová
04.
Pečte 8 až 15 minut při 180 °C, až je povrch suchý. Ještě horký piškot posypejte moučkovým cukrem a i s papírem srolujte. Nechte vychladnout.

Těsto, posypané moučkovým cukrem a srolované i s papírem, nechte vychladnoutFoto: Greta Blumajerová
05.
Mascarpone prošlehejte s cukrem, přidejte kávu, amaretto nebo jiný alkohol (tmavý rum, kávový likér) a opatrně vmíchejte smetanu ušlehanou se ztužovačem.

Do krému jsem přidala trochu mandlového likéru amaretto, ale hodí se i jiný voňavý alkoholFoto: Greta Blumajerová
06.
Vychladlý korpus jemně rozbalte, stáhněte z něj papír a naplňte krémem. Krému je dost, takže vám vystačí i na potření zvenku, na druhou roládu nebo jiný moučník. Naplněnou roládu znovu srolujte a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.

Krém vám nejspíš nějaký zbude, takže jím můžete naplněnou roládu celou potřítFoto: Greta Blumajerová
07.
Hotovou roládu poprašte kakaem, můžete ji ozdobit kávovými zrny. Krájejte na plátky a podávejte nejlépe s kávou.

Káva si s kakaem a skořicí báječně rozumíFoto: Greta Blumajerová
Děláte rádi roládu? Vyzkoušejte kakaovou roládu s vanilkovým krémem, kakaovou roládu s kokosovým krémem anebo třeba kakaovou roládu s tvarohovým krémem. Záleží jen na vás!