Článek
Postup
01.
Žloutky oddělte od bílků a ušlehejte je s polovinou cukru do nadýchané světlé pěny. Poté našlehejte bílky se zbylým cukrem, aby vznikl hustý a tuhý sníh, a postupně ho zapracujte do žloutkové směsi.
02.
Mouku promíchejte s kakaem a se solí. Po částech ji zapracujte do vaječné směsi. Na velký plech položte pečicí papír, těsto na něj rovnoměrně rozetřete, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 až 12 minut.
ROLÁDA JE OBLÍBENÝ A EFEKTNÍ MOUČNÍK
03.
Horký korpus (i s papírem) ihned přetáhněte na pracovní desku. Položte na něj čistou utěrku, překlopte a papír opatrně stáhněte. Pak roládu i s utěrkou zatočte. Takto připravený korpus nechte vychladnout.
04.
Mascarpone ušlehejte s cukrem, tvarohem a kokosovým mlékem do nadýchaného krému. Nakonec vmíchejte kokos. Vychladlou roládu rozviňte, potřete vrstvou krému a opět zabalte. Nechte ještě dvě hodinky v chladu a pak ji pocukrujte a nakrájejte.
Roládu můžete připravit s různými příchutěmi těsta i krému. Jaká je vaše nejoblíbenější?