Článek
Postup
01.
Všechny suroviny na těsto by měly mít pokojovou teplotu, proto je včas vyndejte z ledničky. Změklé máslo vyšlehejte ve vyšší míse s cukrem a postupně jedno po druhém zašlehejte vejce. Přimíchejte jogurt.
MILUJETE PEČENÍ S JOGURTEM?
02.
Ve druhé misce smíchejte sypké suroviny a vmíchejte je k vaječné směsi. Důkladně promíchané těsto nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Povrch uhlaďte.
03.
Ovoce nakrájejte na menší kousky a rozprostřete po těstě. Ideální jsou šťavnaté druhy: jahody, třešně, meruňky, broskve apod.
ZDRAVÉ OVESNÉ VLOČKY DODAJÍ PERFEKTNÍ CHUŤ
04.
Zasypejte drobenkou. Připravíte ji jednoduše promícháním ovesných vloček s moukou, cukrem a máslem. Jak udělat správnou drobenku na koláč a jak ji obměňovat?
05.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 180 °C asi 45 minut.
Rádi používáte zdravé ingredience v klasickém pečení? Vyzkoušejte řecký citronový koláč s olivovým olejem a ovesnou drobenkou nebo drobenkové mrkvové řezy se špaldou a vločkami. Oba recepty jsou vynikající a jednoduché!