Článek
Postup
01.
Kokos, mouku, rozpuštěné máslo nebo kokosový tuk, kůru z jedné limety, cukr a vejce dobře propracujte (nejlépe to jde rukama) a natlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Těsta je poměrně dost, takže s ním můžete vyložit i boky koláče.
02.
Pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout.
03.
Želatinu zalijte asi 3 lžícemi vody a nechte 10 minut nabobtnat. Zralé kiwi rozmixujte a s cukrem přiveďte k varu. Vařte 2 až 3 minuty do rozpuštění, přidejte želatinu, vypněte plotnu a míchejte, až se želatina rozpustí.
04.
Do želatinové směsi vmíchejte 2 lžíce řeckého nebo smetanového jogurtu a poté ji do něj spolu s limetkovou šťávou celou zašlehejte. Nalijte na korpus a nechte v lednici do druhého dne zatuhnout.
05.
Před podáváním ozdobte plátky čerstvého kiwi a případně i kokosovými lupínky.
Tip: Pro extra zelenou barvu přidejte do krému kapičku zeleného potravinářského barviva, nejlépe toho gelového.
Kupujete si v zimě tropické ovoce, nebo si vystačíte se zásobami jablek?