Hlavní obsah
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Nečekaná návštěva? Upečte rychlou jogurtovou bublaninu, na kterou nepotřebujete ani váhu. Navíc je do 30 minut hotová. Použít můžete jakékoli ovoce, ale s rybízem je naprosto dokonalá.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 24 × 24 cm
Těsto
  • 1 kelímek bílého jogurtu
    7
  • 1,5 kelímku hladké mouky
    1
  • 1 kelímek cukru moučka
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 špetka soli
  • 2 hrsti červeného rybízu
  • 2 lžíce cukru moučka
Na vymazání a vysypání formy
  • 1 hromádka másla
    7
  • 1 hrst hrubé mouky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si necháte rozehřívat troubu na 180 °C. Formu na pečení si vymažete máslem a vysypete hrubou moukou.

02.

Do mísy dejte jogurt, mouku, špetku soli, cukr a 2 velká vejce (na formu o průměru 24 cm stačí malý kelímek jogurtu 150 g, který následně použijete jako odměrku dalších surovin). Směs promíchejte.

03.

Vzniklé těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a přidejte rybíz či jiné sezonní ovoce. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C, pečte 30 minut.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Bublanina s rybízem je prostě letní klasikaFoto: Viktorie Hrazdílková

04.

Hotovou bublaninu před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

Vyzkoušejte naše další letní sladké rychlovky třeba hrníčkovou buchtu s třešněmi nebo jahodovou  bublaninu s bílou čokoládou.

Související témata:

Načítám