Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Celá vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkou do vysoké hladké pěny. Pak postupně zašlehejte na menší kostky nakrájené měkké máslo.
02.
Krupičku smíchejte se škrobem a kypřicím práškem a střídavě ji spolu s tvarohem zapracujte do vaječné směsi. Nakonec vmíchejte také nastrouhanou oranžovou část pomerančové kůry (bílá je hořká) a šťávu.
03.
Vymažte a vysypejte hrubou moukou formu nebo malý pekáč a nalijte do něj těsto. Vzhledem k tomu, jak je těsto díky tvarohu těžké, opravdu mu dopřejte těch pár minut, než pekáč připravíte, na odležení – aby kypřicí prášek mohl začít fungovat přesně tak, jak je potřeba.
04.
Pečte asi 25–40 minut dozlatova. Podávejte posypané mletými ořechy, skvělé jsou lískové oříšky, mandle nebo i trocha pistácií.
Tvaroh je miláček, zkuste z něj taky domácí termix z pudinku nebo jednoduché šátečky plněné tvarohem hotové za pár minut. A skvělé jsou i Míša řezy, zkuste odlehčenou verzi.