Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte ji na oleji. Když začne zlátnout, přidejte uzenou papriku, drcený kmín a utřený česnek. Koření nechte v tuku zpěnit, a když se rozvoní, pánev odstavte.
02.
Troubu zapněte na 200 °C. Mleté maso vložte do mísy, přidejte zchladlou cibuli s kořením, worcester, sůl a pepř, vejce a dvě malé hrsti strouhanky. Vše důkladně promíchejte. Kdyby bylo těsto příliš mokré a nedrželo pohromadě, po troškách přidávejte strouhanku. Z perfektně promíchaného masa pak vytvořte šišku a rukama ji pořádně poplácejte, aby se z ní dostal všechen přebytečný vzduch a sekaná nepraskla.
MLETÉ MASO PODNĚCUJE KUCHAŘOVU FANTAZII
03.
Šišku sekané dejte do pekáčku, povrch potřete rostlinným olejem a na dno nalijte přibližně 1,5 cm vody. Pečte asi 40 minut dozlatova, podle potřeby maso přelévejte výpekem. Podávejte s brambory nebo chlebem.
Tip: Máte rádi výrazně kořeněná jídla? Ochuťte sekanou i dvěma lžicemi pikantní hořčice!
Patří pečínky z mletého masa k vašim oblíbeným pokrmům? Vyzkoušejte tři vynikající variace na sekanou!