Článek
Postup
01.
V hrnci rozehřejte olej. Když je dostatečně rozpálený, přidejte na malé kostky nakrájené maso a z každé strany ho opečte dozlatova. Poté maso z hrnce vyndejte.
02.
Do stejného hrnce přidejte nakrájenou mrkev, cibuli, česnek a zázvor. Restujte, až cibule zesklovatí. Poté přidejte rozemleté semínka koriandru a černého pepře a dále restujte přibližně 1 minutu. Do hrnce přidejte víno a protlak. Počkejte, až se víno vyredukuje, a protlak zarestujte. Nakonec do hrnce vraťte opečené maso a přilijte vývar. Přidejte skořici a vařte pod pokličkou přibližně 30–40 minut.
03.
Poté přidejte do hrnce cizrnu a sušené meruňky a dále vařte přibližně 20 minut nebo až bude maso úplně měkké.
04.
Nyní si připravte tarhoňu, je to jednoduché! V kastrolu rozehřejte máslo, přidejte najemno nakrájenou šalotku. Nechejte ji chvíli zarestovat a poté přidejte tarhoňu. Za stálého míchání ji opečte dozlatova. Poté přidejte vodu, osolte a vařte, až je tarhoňa měkká.
Podívejte se v neděli v 16:45 na celý pořad Ve dvou se to lépe vaří, kam si Pavel Berky zve slavné osobnosti. S jehněčím gulášem mu bude pomáhat herečka Bára Štěpánová.