Článek
Citrusy, mezi které patří také mandarinky, potřebují specifické skladování. Víte, co udělat, aby vydržely co nejdéle čerstvé? My ano, mandarinkám dokonce může prospět vodní lázeň.
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, špetkou soli a cukrem, můžete přidat i lžičku vanilkového extraktu.
02.
03.
Nakonec vmíchejte scezené mandarinky, část si jich nechte navrch na ozdobu. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a vložte do trouby. Ideální velikost je zhruba 30 × 30 cm nebo menší pekáček. Pečte asi 25-30 minut dozlatova.
04.
Vychlazenou smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem dotuha. Rozetřete ji na vychladlý koláč, ozdobte odloženými mandarinkami a můžete podávat.
Vyzkoušejte také mandarinkový koláč a cheesecake s mandarinkou a mangem. Nebo se inspirujte, jak připravit výživný salát, na kterém si pochutnáte i v zimě.