Hlavní obsah

Zkuste si tentokrát z jahod připravit tento koláč. Je šťavnatý a plný jahod, křupavé drobenky a mandlí. Dokonalá kombinace!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 30 × 20 cm
Těsto
  • 1 hrnek hladké mouky
    1
  • 1 hrnek polohrubé mouky
    1
  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 ks vejce
    3
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 500 g čerstvých jahod
Drobenka
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
    1
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 70 g másla
    7
  • 100 g mandlových lupínků
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na odměřování použijte hrnek o objemu 250 ml. Do misky si dejte polohrubou mouku, moučkový cukr, máslo. Prsty vypracujte drobenku a odložte stranou, než ji budete potřebovat.

02.

V robotu smíchejte všechny ingredience na těsto kromě jahod. Vypracujte hladké těsto.

03.

Troubu si předehřejte na 180 °C. Omyté a nakrájené jahody pokládejte na těsto. Drobenkou bohatě posypte celý koláč. Nakonec vezměte plátky mandlí a udělejte s nimi totéž, co s drobenkou.

04.

Koláč pečte přibližně 25 minut, dokud nezezlátne.

Jaký je váš nejoblíbenější koláč s jahodami? 

Energetická hodnota celkem pro 1 formu 30 × 20 cm
Energie21 591,73 kJ
Bílkoviny84,08 g
Tuky300,46 g
Sacharidy525,44 g
Sůl0,51 g
SAFA58,87 g
Vláknina33,93 g
Cukry216,05 g

Načítám