Článek
Postup
01.
V kuchyňském robotu utřete změklé máslo s cukrem, špetkou soli a vajíčkem. Přidejte přesnídávku a mouku se sušeným, nebo rozdrobeným čerstvým droždím. Na nejnižší stupeň hněťte asi 10 minut, až je těsto pěkné pružné a hladké. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
02.
Na pomoučeném vále rozválejte těsto na obdélník, který potřete směsí džemu a sýra (ten můžete vynechat). Na jedné z delších stran nechte asi 3 cm volné a těsto srolujte tak, aby byl nepotřený okraj zespoda. Nití nebo ostrým nožem nakrájejte 2 až 3 cm tlusté plátky, které vyskládejte s centimetrovými odstupy do vymazané koláčové formy, nebo menšího pekáčku.
03.
Nechte ještě asi 15 minut kynout a pečte 25 minut při 180 stupních.
Vyzkoušejte si vyrobit svůj vlastní domácí jahodový džem.