Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Stromy na vašich zahradách jsou i letos jistě plné krásných zelených nebo červených šťavnatých jablek! Nenechte je jen tak viset ladem a využijte je při pečení úžasného koláče! A vylepšete ho i borůvkami.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 230 g hladké mouky
    1
  • 3 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 75 g másla
    7
  • 75 g cukru krupice
  • 4 ks jablek
  • 1 hrst rozinek
  • 150 ml jablečné šťávy
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 hrst borůvek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte rozpuštěné máslo, hladkou mouku, prášek do pečiva a jablečnou šťávu.

02.

Dobře promíchejte, přisypte na kostičky nakrájená jablka, celé borůvky, jen zlehka vařečkou propojte a těsto rozprostřete do vymazané a vysypané koláčové formy. Pečte při 180 stupních Celsia 45 minut.

Stále máte jablek, že nevíte co s nimi? Vykrojte dětem k svačině motýla z jablka.

Související témata:

Načítám