Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jablka jsou ovoce, které se – a zejména v koláčích – asi nikdy neomrzí, jablečných koláčů je totiž asi nekonečné množství. Máme pro vás další recept do sbírky!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 3 ks vejce
    3
  • 3 lžíce horké vody
  • 220 g cukru krupice
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 hrnky jablek
  • 3 lžíce rozinek
  • 3 lžíce ořechů
    8
  • 200 g polohrubé mouky
    1
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 1 hromádka tuku
  • 1 hrst hrubé mouky
    1
  • 100 g čokoládové polevy
  • 1 hrst drcených mandlí
    8
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Celá vejce našleháme s horkou vodou, cukrem, olejem, kakaem a skořicí (nejlépe elektrickým šlehačem). Vmícháme jablka, propláchnuté rozinky, ořechy a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

02.

Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Ve středně předehřáté troubě zvolna pečeme asi 30 minut. Upečený vychladlý moučník přelijeme čokoládovou polevou a posypeme drcenými mandlemi.

Znáte jablka v županu? Ty musíte bezpodmínečně vyzkoušet.

Související témata:

Načítám