Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Pekáček vymažte silnější vrstvou měkkého másla.
02.
Mouku smíchejte s krupicovým cukrem a práškem do pečiva. Máslo nakrájejte na velmi tenké plátky. Polovinu sypké směsi rovnoměrně nasypte po celé ploše pekáčku a poklaďte polovinou připraveného másla.
03.
Tvaroh smíchejte s jogurtem, vejcem, vanilkovým cukrem a dle potřeby i mlékem. Podle toho, jak hustý jste zvolili tvaroh a jogurt, použijete půl hrnku až hrnek mléka. U tvarohu z celofánu možná ještě o něco více. Výsledná hmota musí být hladká, hebká a snadno se roztírat. Klidně ji udělejte o trochu řidší, než vám přijde ideál – hodně tekutiny vstřebá mouka, tak ať koláč není suchý.
04.
Tvaroh rozprostřete na sypkou hmotu, broskve a švestky nakrájejte na kousky a rovnoměrně je rozložte a zamáčkněte do tvarohu.
05.
Posypte zbylou sypkou směsí a povrch poklaďte druhou polovinu tenoučkých máslových plátků. Pečte ve vyhřáté troubě si 35 minut dozlatova.
Tip
Do sypké směsi můžete přidat i špetku skořice.
Nadchla vás myšlenka na broskvový koláč a nebojíte se výzev? Upečte si kynutého šneka s broskvemi a ořechy. A pokud nechcete vynechat švestky, zkuste jednoduchý broskvovo-švestkový crumble.