Článek
Každý zná básničku: Poveď se mi, bábovičko, jestli se mi nepovedeš, budeš bita jako žita. Tato varianta s naším receptem nepřichází v úvahu! Tahle se vždy povede a díky marmeládě, kterou zamícháte do těsta, bude také náramně vláčná. Proto se zavařeninou nešetřete.
Postup
01.
Vejce v míse utřete s cukrem, přidejte vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej, mléko a nakonec i mouku. Těsto dobře zpracujte a zhruba 5/6 přelijte do připravené formy na bábovku. Ve zbytku rozmíchejte kakao.
02.
Na těsto ve formě poté poklaďte lžičky marmelády kolem dokola, přelijte kakaovým těstem a druhým koncem vařečky těsto svrchu propíchejte (až dolů) tak, abyste vytvořili mramorování. Dejte péct na 50 minut při 180 °C.
03.
Zda je bábovka hotová, vyzkoušejte zapíchnutím špejle do těsta. Pokud zůstane po vytažení čistá, moučník je hotový. Než bábovku vyklopíte z formy, nechte ji mírně prochladnout. Před servírováním ji ještě můžete pocukrovat.
Hrníčková, tvarohová nebo s ovocem? 25 nejlepších receptů na bábovky na jednom místě, takže si vybere opravdu každý!