Hlavní obsah
3,5
(4)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pochoutku ze syrového masa si mnozí z nás nedokážou upřít. A to i přes veškeré výstrahy ohledně parazitů v mase nebo salmonely z vajec. Pokud máte svého dobrého řezníka a kvalitní vejce, pusťte se do tataráku sami doma.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1/2 lžíce oleje
  • vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 ks cibule
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce hořčice
  • 1/4 lžičky tabaska
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžíce kečupu
  • 200 g hovězího masa
  • 1 lžička worcesterské omáčky
Článek

Postup

01.

K přípravě vám opravdu stačí jen ostrý nůž s hladkou čepelí. Jednou rukou si očištěné maso přidržujte a přejíždějte čepelí kolmo k masu směrem od sebe. Pokud se vám to ze začátku nebude tak úplně dařit, větší kousky ještě pro jistotu překrájejte.

02.

Ostatní přísady potom každý kuchař míchá podle chuti. Na dochucení můžete použít worchester, kečup, chilli, pimento nebo tabasco (cokoli pálivého), hořčici (plnotučnou či dijonskou), pepř, drcený kmín, sladkou papriku, cibuli nakrájenou najemno a sůl. Přidat lze i zmiňované vejce nebo trošku oleje.

03.

Masovou směs si každý strávník maže sám na topinky, potřené česnekem. A vychutnává!

Související témata:

Načítám