Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Těstoviny stvořené pro nevšední příležitosti si vychutnejte se sklenkou dobrého červeného vína a s milou společností.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 200 g hovězí svíčkové
  • 1/2 ks bagety
    1
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 dl červeného vína
    12
  • 2 stroužky česneku
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka chilli
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Troubu si předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem, na něj dejte na kostičky nakrájenou bagetu, vložte do vyhřáté trouby a pečte 8 minut. Hotové krutony vložte do misky a promíchejte s drceným chilli kořením. 

02.

V pánvi na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, chilli papričku, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a potom i na menší kousky nakrájenou hovězí svíčkovou. 

03.

Zalijte červeným vínem, které nechte odpařit, osolte, přidejte pokrájená loupaná rajčata a chvíli poduste. Dochuťte a směs promíchejte s těstovinami a podávejte s chilli krutony.

Načítám