Článek
Postup
01.
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Pak je nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Makarony (v tomto receptu se vlastně jedná o dvojitá kolínka, ne dlouhé špagety!) uvařte v osolené vodě doměkka. Troubu zapněte na 200 °C. Zapékací misku asi 20 x 20 cm vymažte kouskem másla.
02.
Na zbytku másla nechte zpěnit nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a nechte rozvonět. Odstavte z plotny.
03.
Do zapékací misky vrstvěte brambory, těstoviny a cibuli. Průběžně zlehka osolte a opepřete. Posypejte nastrouhaným sýrem Gruyère. Zalijte smetanou a nechte 15–20 minut zapéct dozlatova.
Vyzkoušíte tento švýcarský recept?