Hlavní obsah
3,4
(127)
Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Jestli se něco Britům nedá upřít, pak je to jejich schopnost parádně zapařit a taky se po takovém mejdanu dát parádně do pořádku opravdu poctivou snídaní. Pokud jste právě po náročném večírku, určitě byste podobné ranní jídlo uvítali i u nás. Pojďte se podívat, jak na to.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 6 ks světlých grilovacích klobásek
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 4 ks vejce
  • 4 plátky chleba
  • 1 plechovka pečených fazolí v rajčatové omáčce
  • 8 ks cherry rajčátek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cherry rajčátka nechte v celku, klasická rozpulte a řeznou stranou nahoru je pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte na 10 až 15 minut pod gril. Fazole ohřejte.

02.

Slaninu opečte z obou stran nasucho, na tuku pak opečte i klobásky a na druhé pánvi usmažte z vajec na troše másla volská oka.

Foto: Marianna Bartková

Tekoucí žloutek, křupavá slanina a syté fazole jsou lety prověřená kombinaceFoto: Marianna Bartková

03.

Plátky chleba opečte v topinkovači, troubě či na pánvi na tuku ze slaniny. A můžete servírovat!

Foto: Marianna Bartková

Je libo snídani na vidličku?Foto: Marianna Bartková

Tip: Množství a druh surovin berte spíše orientačně – přidat můžete i žampiony, avokádo nebo třeba spařený špenát. Nic nezkazíte ani kávou a čerstvě vymačkaným pomerančovým džusem. A a až to všechno sníte, budete už pomalu zralí na šlofíka...

Načítám