Článek
Postup
01.
Z obou mouk, sody, soli a piva vymíchejte hladké těstíčko, které nechte alespoň půl hodiny, ale klidně i přes noc, odstát. Rybu rozdělte na menší kousky, omyjte, osušte, obalte v mouce a omočte v těstíčku. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran asi 5 minut dozlatova. Odkládejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
02.
Brambory pořádně odrhněte, pokrájejte na hranolky, osušte papírovou utěrkou a 7 minut smažte ve vysoké vrstvě oleje nebo ve fritéze. Nechte okapat a pak smažte dalších asi 10 minut dozlatova. Díky dvojímu smažení budou hranolky extra křupavé. Nechte okapat tuk a osolte.
03.
Podávejte s citronem a majonézou smíchanou s nasekanými okurkami a cibulkou a ochucenou hořčicí, worcesterem, chilli omáčkou a čerstvě mletým pepřem.
Co připravit předem: Den předem můžete připravit těstíčko, tatarku a předsmažit hranolky. V den D pak už jen obalíte rybu a spolu s bramborami dosmažíte.
Co jíte po bujarých radovánkách vy?