Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Máslo nakrájejte na kostky, čokoládu nalámejte na kousky a spolu s cukrem dejte do rendlíku a nechte vše rozpustit.
02.
Mleté mandle (nebo klidně jiné ořechy) smíchejte s moukou a práškem do pečiva. Vejce prošlehejte v misce. Formu vymažte vrstvou másla.
03.
Moučnou směs a vejce vmíchejte do rozpuštěného másla s čokoládou. Těsto nalijte do připravené formy a vložte do trouby. Pečte asi 30 až 35 minut. Na povrchu je výsledný koláč pevný, uvnitř je ale stále lepkavý a dokonale čokoládový. Podávat můžete ještě teplý, je tak nejlepší!
Čokoláda, čokoláda a zase ta čokoláda. Dejte si čokoládové brownies s ořechy nebo čokoládovou pěnu s irskou whiskey!