Článek
Postup:
01.
Maso vložte mezi 2 pláty potravinářské fólie a paličkou na maso rozklepejte na 1 cm tloušťku.

Určitě použijte trik s fólií – maso se nebude trhat a nezašpiníte si stůl ani paličkuFoto: Eva Malúšová
02.
Sejměte horní fólii, plátek osolte a opepřete a obložte plátky sýra a šunky.

Po ochucení kuře obložte oblíbeným sýrem a šunkouFoto: Eva Malúšová
03.
Zarolujte do pevného závitku, těsně zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice, maso se vám tak bude lépe obalovat.

Díky fólii bude rulička lépe držet tvar při obalování i smaženíFoto: Eva Malúšová
04.
Vybalte z fólie a postupně obalte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

Po půl hodině v lednici přichází na řadu klasický trojobalFoto: Eva Malúšová
05.
Pozvolna smažte v dostatečném množství řepkového oleje. Dejte závitku čas, aby se pěkně propekl.

S olejem nešetřete a smažte hezky pozvolna, aby se vše řádně propeklo. Kuře nechceme medium rare!Foto: Eva Malúšová
06.
Pokrájejte na plátky a servírujte třeba s bramborovou kaší (já přímo s bramborami vařila i kostky celeru, který jsem pak spolu s nimi, mlékem, trochou másla a lžící dijonské hořčice rozmixovala). Můžete ji doplnit o na másle orestovaný pórek nebo jarní cibulku.

Maso servírujte už pokrájené, aby vynikl řezFoto: Eva Malúšová
Tip: Kromě soli a pepře můžete plátek posypat sušeným česnekem, potřít dijonskou hořčicí nebo obložit lístky špenátu.
Také máte občas pocit, že v trojobalu a se sýrem je dobré téměř cokoli?