Hlavní obsah
3,4
(204)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Hledáte inspiraci na elegantní oběd či večeři, ale zároveň se nechcete pouštět do větších chuťových experimentů? Vsaďte na řízek plněný šunkou a sýrem! Dnes si ho připravíme jako roládku z kuřete, ale stejně dobře můžete použít i telecí nebo krůtí maso.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 ks kuřecích prsou
  • 3 plátky ementálu
  • 3 plátky šunky
  • 1 hrst hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • 1 dl řepkového oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup:

01.

Maso vložte mezi 2 pláty potravinářské fólie a paličkou na maso rozklepejte na 1 cm tloušťku.

Foto: Eva Malúšová

Určitě použijte trik s fólií – maso se nebude trhat a nezašpiníte si stůl ani paličkuFoto: Eva Malúšová

02.

Sejměte horní fólii, plátek osolte a opepřete a obložte plátky sýra a šunky.

Foto: Eva Malúšová

Po ochucení kuře obložte oblíbeným sýrem a šunkouFoto: Eva Malúšová

03.

Zarolujte do pevného závitku, těsně zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice, maso se vám tak bude lépe obalovat.

Foto: Eva Malúšová

Díky fólii bude rulička lépe držet tvar při obalování i smaženíFoto: Eva Malúšová

04.

Vybalte z fólie a postupně obalte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

Foto: Eva Malúšová

Po půl hodině v lednici přichází na řadu klasický trojobalFoto: Eva Malúšová

05.

Pozvolna smažte v dostatečném množství řepkového oleje. Dejte závitku čas, aby se pěkně propekl.

Foto: Eva Malúšová

S olejem nešetřete a smažte hezky pozvolna, aby se vše řádně propeklo. Kuře nechceme medium rare!Foto: Eva Malúšová

06.

Pokrájejte na plátky a servírujte třeba s bramborovou kaší (já přímo s bramborami vařila i kostky celeru, který jsem pak spolu s nimi, mlékem, trochou másla a lžící dijonské hořčice rozmixovala). Můžete ji doplnit o na másle orestovaný pórek nebo jarní cibulku.

Foto: Eva Malúšová

Maso servírujte už pokrájené, aby vynikl řezFoto: Eva Malúšová

Tip: Kromě soli a pepře můžete plátek posypat sušeným česnekem, potřít dijonskou hořčicí nebo obložit lístky špenátu.

Také máte občas pocit, že v trojobalu a se sýrem je dobré téměř cokoli?

Načítám