Článek
Postup
01.
Kuřecí prso vložte jako ve videu na začátku článku mezi ohnutý plát potravinářské fólie a z obou stran ho naklepejte do tenka. Díky fólii se nebude maso trhat a lepit na paličku.
02.
Plátek rozbalte, osolte a opepřete. Můžete posypat ještě trochou sušeného česneku, moc dobrá je i tenká vrstva dijonské hořčice. Obložte plátky ementálu a kvalitní šunky a srolujte do pevné ruličky tak, aby vám sýr nevyčuhoval.
03.
Zabalte do použité fólie jako bonbon, konce stočte a celý kousek dejte asi na 10 minut do mrazáku, než si připravíte zbytek - bude se vám pak lépe obalovat.
04.
Vychlazené maso obalte v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vajíčku a strouhance. Poslední dva kroky můžete zopakovat, ale není to nutné.
05.
V co nejmenší pánvi (takové, aby se vám tam akorát vešlo tolik kusů masa, kolik chystáte) rozehřejte silnější vrstvu oleje a lžíci másla a kuře v ní opravdu velmi pozvolna ze všech stran opékejte. Tím docílíte dobrého propečení a nebude třeba ho dopékat v troubě.
06.
Podávejte pokrájené na kolečka (rozpis je na jednu porci, ale hravě vystačí i pro dva jedlíky) s bramborovou kaší, dušenou zeleninou nebo jinou oblíbenou přílohou.
Jaké máte nejraději? Telecí, krůtí bez smažení, nebo snad holandské řízky se sýrem?