Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte základ krému. Do rendlíku nalejte mléko, přidejte mouku a rozmíchejte metličkou. Za stálého míchání uvařte hladkou kaši. Nechte ji vychladnout (budete ji potřebovat až v kroku 4).
02.
Ve větší míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, perníkovým kořením, kakaem a sodou. Přilejte olej, mléko a ušlehejte hladké těsto.
03.
Těsto nalejte na pečicím papírem vyložený větší kulatý plech s vyšším okrajem. Perník pečte 35 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
04.
Teď přijde na řadu příprava krému. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Do mísy dejte máslo, moučkový a vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z citronu a ušlehejte do pěny. Tu spojte s vychladlým základem krému (z kroku 1) a spolu se šťávou z citronu vše ušlehejte na hladký krém.
05.
Hotový krém naneste na vychladlý perník a uhlaďte. Krém můžete poprášit skořicí nebo kakaem. Nechte aspoň hodinku v chladu a pak nakrájejte.
Ještě by vám mohl chutnat pomerančový perník na plech nebo perník s čokoládovou polevou.