Článek
Postup
01.
Brambory, ideálně moučné, typ C, předvařte den předem. Ne úplně do měkka, musí zůstat trochu syrové.
02.
Druhý den je oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Jemně do nich zamíchejte jedno vejce a trochu soli.
03.
Na menší pánvi rozpusťte tuk na pečení (ghí, máslo či sádlo). Část směsi nandejte do pánve v asi centimetrové vrstvě. Jakmile se brambory začnou smažit, ztlumte hořák sporáku a pánev přikryjte poklicí. Smažte zvolna asi 7 minut.
04.
Pak placku otočte. Nejlíp to jde pomocí talíře, který dáte na pánev místo pokličky a placku na něj překlopíte. Opečte z obou stran pěkně do zlatova.
05.
Do rösti se nejčastěji přidává gruyerský sýr, šunka, slanina či bylinky, ale možnosti jsou neomezené, záleží jen na vašich chutích a fantazii.
Zkuste také tuhle nejlepší bramborovou kaši, jakou jste kdy jedli nebo krémovou polévku se sýrem ze zbylých brambor.