Článek
Postup
01.
Do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, citronovou kůru a promíchejte.
02.
Přidejte nakrájené máslo, vejce a vše důkladně propracujte. Těsto zabalte do fólie a nechte ho půlhodinky v chladu.
03.
Mascarpone prošlehejte s vejcem. Borůvky propláchněte, nechte okapat, a pak je smíchejte s cukrem.
04.
Vychladlé těsto vyndejte z lednice. Odeberte necelou třetinu, zbylou větší část vyválejte na velikost o něco větší, než je forma. Těsto přeneste do formy a vytvarujte okraje. Přebytečné těsto seřízněte.
05.
Na těsto naneste mascarpone a uhlaďte. Přidejte vrstvu borůvek. Zbylé těsto vyválejte, nakrájejte na proužky a vytvořte na koláči mřížku.
06.
Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova. Po upečení ho posypte moučkovým cukrem.