Článek
Postup:
01.
Základem všech želé panáků je příprava želatiny. Proto dejte nejprve do kastrůlku jedno balení želatiny, kterou nechte nabobtnat podle návodu. Většinou stačí přidat pár lžic vody a nechat 10 minut odstát. Zvolit můžete také želatinu práškovou, ale nám se s plátky pracovalo lépe.
02.
K nabobtnané želatině přilijte bombardino a naplňte jimi třeba klasické panáky. Nechte ale trochu místa pod okrajem.

Smíchejte bombardino s želatinou a nalijte třeba do panákových skleničekFoto: Tomáš Rubín
03.
Druhý plát želatiny rozpusťte s již uvařenou kávou. Tuto směs posléze nalijte na již zatuhlé bombardino. Nápoj je sladký sám o sobě dost, ovšem pokud chcete, přislaďte jej.

Zatuhlé bombardino dolejte kávovou vrstvou s želatinou, kterou můžete případně podle chuti i přisladitFoto: Tomáš Rubín
04.
Opět nechte zatuhnout. Bombardinové bonbonky pak můžete servírovat jen se lžičkou, nebo je opatrně pomocí nože vyklopte a nezapomeňte dozdobit šlehačkou.

Bombardinové bonbonky pak můžete servírovat jen se lžičkou, nebo je opatrně pomocí nože vyklopte a nezapomeňte dozdobit šlehačkouFoto: Tomáš Rubín
A co takhle aperol jako želatinu? Jestli alkoholová želatina není nic pro vás, zkuste klasické letní drinky. A klasikou, aperol spritzem, nikdy neurazíte.