Článek
Postup
01.
Vepřové maso si dejte na pracovní plochu a pomocí ostrého nože ho nařežte tak, aby se dalo snadno rozklepat na velký plát. Pak maso naklepejte tak, aby bylo všude stejně vysoké, rovnoměrně ho osolte a posypejte mletou paprikou.
02.
V hrnci rozpusťte půlku připraveného másla a zvolna na něm orestujte papriky nakrájené na kostky a pórek pokrájený na kolečka. Směs lehce osolte.
03.
Zatímco se zelenina opéká, připravte si česnekový olej smícháním olivového oleje a prolisovaného česneku.
04.
V misce smíchejte mleté maso, vajíčka, nasekané bylinky, sůl, pepř a orestovanou zeleninu a důkladně promíchejte. Na rozklepané maso rovnoměrně rozprostřete druhou půlku másla a připravenou směs.
05.
Roládu zamotejte a důkladně potřete česnekovým olejem, pak ji upevněte buď pomocí kuchyňského provázku nebo ji zabalte do potravinové folie či alobalu.
06.
Dejte péct na 180 °C asi na hodinu a půl, dokud nebude krásně do zlatova. Podávejte s pečivem, bramborami nebo zeleninovým salátem.