Hlavní obsah
3,0
(20)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Milujete vůni pečeného masa s krásně jemnou šťávou? Vyzkoušejte babiččinu vepřovou roládu! Chutná skvěle, rozpadá se na jazyku a voní na kilometry daleko!

30 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g vepřové kýty
  • 200 g vepřového mletého masa
  • 1 ks červených kapií
  • 1 ks žluté papriky
  • 0,3 ks pórku
  • 2 ks vejce
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 svazek kořenové petržele
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
Článek

Postup

01.

Vepřové maso si dejte na pracovní plochu a pomocí ostrého nože ho nařežte tak, aby se dalo snadno rozklepat na velký plát. Pak maso naklepejte tak, aby bylo všude stejně vysoké, rovnoměrně ho osolte a posypejte mletou paprikou.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

V hrnci rozpusťte půlku připraveného másla a zvolna na něm orestujte papriky nakrájené na kostky a pórek pokrájený na kolečka. Směs lehce osolte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Zatímco se zelenina opéká, připravte si česnekový olej smícháním olivového oleje a prolisovaného česneku.

04.

V misce smíchejte mleté maso, vajíčka, nasekané bylinky, sůl, pepř a orestovanou zeleninu a důkladně promíchejte. Na rozklepané maso rovnoměrně rozprostřete druhou půlku másla a připravenou směs.

05.

Roládu zamotejte a důkladně potřete česnekovým olejem, pak ji upevněte buď pomocí kuchyňského provázku nebo ji zabalte do potravinové folie či alobalu.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

06.

Dejte péct na 180 °C asi na hodinu a půl, dokud nebude krásně do zlatova. Podávejte s pečivem, bramborami nebo zeleninovým salátem.

Související témata:

Načítám