Hlavní obsah
3,7
(83)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tento výtečný koláč, který pekly už naše babičky, skvěle doplní volné odpoledne. Zasedněte k němu po příjemné procházce.

40 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Těsto
  • 180 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 60 g cukru moučka
  • 1 ks žloutků
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 100 g cukru krupice
  • 3 ks vejce
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžička skořice
  • 5 ks hrušek
Článek

01.

Z mouky, másla, moučkového cukru, špetky soli a jednoho žloutku vypracujte hladké těsto, které nechte 20 minut v chladu odležet. Odpočatým těstem vyložte dno i okraje koláčové formy.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Tvaroh utřete s cukrem, celými vejci, škrobem a šťávou z půlky citronu.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Hrušky oloupejte a nakrájejte na plátky.

04.

Krém rozetřete na těsto, poklaďte hruškami a posypejte skořicí.

05.

Pečte asi 45 minut při 170 stupních, až okraje zezlátnou a krém zpevní.

Energetická hodnota celkem - 1 porci
Energie14 743,09 kJ
Bílkoviny102,33 g
Tuky143,34 g
Sacharidy433,32 g
Sůl2,14 g
SAFA69,5 g
Vláknina39,25 g
Cukry279,74 g
Související témata:

Načítám