Článek
Postup
01.
V hluboké pánvi na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte jemně nasekaný česnek a vše nechte zpěnit. Přidejte na kostičky nakrájenou papriku a tu rovněž zlehka orestujte. Pak ke směsi přidejte promíchané mleté hovězí maso a orestujte ho rovněž. Míchejte ho tak dlouho, až přestane držet v hrudkách.
02.
Když je maso krásně oddělené od sebe, přidejte do pánve plechovku nakrájených loupaných rajčat, omáčku dochuťte solí a pepřem, promíchejte a pod poklicí duste doměkka, trvá to zhruba hodinu a maso je občas potřeba zamíchat!
03.
Když je maso měkké, přidejte ještě čerstvě nasekanou bazalku (kousek si schovejte na ozdobení) a nechte vydusit případnou nadbytečnou tekutinu. Uvařené těstoviny podávejte přelité omáčkou a dozdobené strouhaným parmezánem, cherry rajčátky a kouskem bazalky.