Článek
Na některých pokrmech se nevyplatí šetřit a je dobré je udělat podle původních, roky ověřených receptur. A přesně takové jsou tyto lívance podle klasického receptu našich babiček.
Postup
01.
Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a hrubou moukou. Kvásek necháme vzejít.
02.
Zbylé vlažné mléko smícháme s vejcem, zbylým cukrem, citronovou kůrou, solí a muškátovým květem. Pak přidáme prosátou hladkou mouku, vzešlý kvásek a rozehřáté máslo. Těsto zlehka promícháme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
03.
Z těsta smažíme na pánvi na rozehřátém oleji lívance silné asi 1 cm. Dáváme je na mísu a uchováváme teplé. Skořicový cukr smícháme s vanilkovým a teplé lívance po obou stranách obalíme.
Už jste někdy zkoušeli lívance naslano? Vyzkoušejte ty ricottové se špenátem.