Článek
Postup
01.
Čokoládu a kokosový tuk rozpusťte. Dobře zralá avokáda, vejce, sirup (agávový, čekankový nebo třeba datlový) či med, vanilku a sůl rozmixujte dohladka. Vmíchejte k čokoládě.
02.
Do avokádové směsi přimíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a kakao. Směs rozetřete do pekáčku nebo koláčové formy vyložené pečicím papírem a pečte při 175 °C asi 25 minut nebo až povrch zatuhne – brownies totiž snadno přepečete.
03.
Po vychladnutí krájejte na čtverečky.
Tip
Množství sladidla závisí na tom, jaký druh používáte, proto těsto před pečením ochutnejte a případně doslaďte.
Vláčnost těstu přidá nejen avokádo, ale i červená řepa. Zkuste z ní vláčný čokoládový koláč nebo brownies bez mouky.